Drmmen om noe godt

Har du gtt langt noen gang? Skikkelig, skikkelig langt? S langt at du tenkte n klarer jeg ikke g lenger, jeg er s sliten. S langt tror jeg Tedros har gtt mange ganger.  Bde p beina sine og i tankene og drmmene sine.
Da Tedros var tte r kom krigen til landsbyen hans, Zalanbessa i Etiopia. Sammen med moren flyktet han inn i en hule hvor de ble boende i to r.
 - Jeg husker de uhyggelige lydene av krig: Kanondrnn og gevrskudd. Vi var livredde for bli funnet, forteller han. Krigen stjal alt fra Tedros. Slektninger, huset og skolen. Og den stjal drmmene for fremtiden. N er Tedros 17 r gammel og drmmer om bli pilot. Han vet det betyr hardt arbeid og slit. Takket vre skolen som Kirkens Ndhjelp har bygget i landsbyen, kan Tedros og vennene hans begynne igjen p den lange veien mot mlet.
Nr vi hrer lyder som skremmer oss, er det mange som gr langt i tankene sine. Noen prver tenke p noe annet, for vi blir s redde for det som skjer. Tedros har nok vrt redd mange ganger. I Norge leker mange barn med kanoner og gevr, det er litt spennende. Det er fordi vi aldri har sett det i virkeligheten. Det har Tedros.
Drmmer du ofte? Bde p natten og dagen? Noen dagdrmmer om at de er prinsesser, om at de har en storebror, eller kanskje om vre profesjonell fotballspiller i England? Tedros drmmer om f tilbake det krigen har tatt fra ham. Huset sitt, skolen, slektningene, ja faktisk livet sitt!Ogs drmmer han om bi pilot! Tenk fly! Hyt oppe i lufta..Der er det hvert fall fred. Fred og bl himmel. Det er mange som drmmer om fred. Gjr ikke du ogs det?
I Bibelen er det mange historier om mennesker som drmmer. Abraham drmmer om stjerner. Jakob drmmer om en lang stige og engler. Gud kan bruke drmmer for fortelle oss noe. Kanskje vil Gud fortelle oss noe som vi ikke hrer nr vi er vkne, fordi det er s brkete rundt oss om dagen?

Se jeg vil vre med deg og bevare deg hvor du gr, og fre deg tilbake til dette landet. For jeg skal ikke forlate deg, men gjre det jeg har lovt deg.

Disse ordene sa Gud til Jakob da han drmte. Jeg hper Gud hvisker dem inn i ret p tedros ogs.

Bnn: Kjre Gud, det er urettferdig at noen mister alt de eier. Hjelp alle som har mistet troen p framtiden. Snakk til oss Gud, gi oss hp nr alt ser mrkt ut. Amen.

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)