Tilgivelsens kraft

Dette temaet er et som går rett i dybden, men jeg har sett så ufattelige resultater av dette i liv i det siste at jeg må bare dele denne skatten med dere også. Tunga rett i munnen;-)
“Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse”. (Gal.5:22-23a)
Dette er frukter som Gud ønsker at alle hans barn skal ha; det skal faktisk være et kjennetegn på de som tror på ham!
Det stopper ikke med disse ni fruktene. Bibelen er full av frukter som skal beskrive oss som tror: visdom, lydighet, utholdenhet, underdanighet, mildhet, håp, takknemlighet, rettferdighet og mange, mange fler.
Jo mer man får næring fra Jesus, jo mer og bedre frukter bærer man ofte.
Men, hva om man kjenner på alt annet enn glede, fred, håp, takknemlighet osv?
Ikke fordi vi har planlagt det slik, men fordi vi har opplevd vonde ting som preger oss. Dette kan være eller ha utgangspunkt i frykt, stolthet, egoisme, avhengighet, angst, ulydighet, vold, løgn, utroskap, brudd, brutalitet, onde lyster, sladder, sjalusi, hat, overgrep, sinne, manipulering, behov for kontroll, latskap, utakknemlighet, grådighet, opprørskhet, bitterhet, m.m.
Kjenner du deg igjen i noe av dette?
Da har jeg faktisk gode nyheter til deg:
“Vi kan sammenfatte disse vonde tingene med ett ord: Synd!
Synd som er blitt gjort mot oss, eller synd vi selv har gjort”.
(Donna Ward - sjelesørger)
Og når synd er problemet har vi faktisk fått utlevert løsningen:
TILGIVELSE - ene og alene på grunn av Jesu blod!
Det eksisterer ikke EN situasjon så mørk at den ikke kan vendes til lys.
Ikke ETT hjerte så bundet at det ikke kan bli satt fri.
Ikke ETT menneske så knust at ikke det kan gjennoprettes til fullstendig helhet.
Tilgivelsens fantastiske kraft!
Så, la oss være litt praktiske her:
Hva gjør vi når synden i vårt liv er påført oss fra andre?
Jo, ifølge Guds Ord så skal vi tilgi dem. “Sytti ganger sju”...Tilgi dem i hjertet ditt, og la Gud ta del i dette.
Skriv gjerne ned i en bok kun du har tilgang til: “I lydighet til Ditt Ord velger jeg i dag å tilgi _______ for all synd han/hun noen gang har gjort mot meg”. Så signerer du med navn og dato, så har du bevis på at du har gjort det om det skulle komme en dag der du fristes til å ta dra det frem igjen. Har du mange å tilgi, så tar du en om dagen til det ikke er flere igjen.
Hva gjør vi med vår egen synd?
Bibelen sier at vi må be Jesus om tilgivelse og vende oss bort fra denne synden.
Så fremt vi er klar over vår synd, høres det å be om tilgivelse ut som en relativt forståelig oppgave. Men det å vende seg fra en synd virker mer krevende. Vel, da har jeg gode nyheter også her; det er ikke DU som skal ta deg sammen, det er Gud som skaper i deg et rent hjerte, og gir deg kraft til nytt liv.
Om du vil ha en konkret måte å gjøre dette på, så har jeg fått tak i noen tips til deg skrevet av Henry Brandt og Kerry L. Skinner i “Heart of the Problem”:
Erkjenn at du har syndet (og be han gjerne vise deg din synd, dersom du har vanskelig for å se den selv), og be Jesus om tilgivelse.
Be han rense deg fra den, og makten den har i ditt liv
Be han styrke deg til nytt liv, og erstatte synden med Åndens frukter i stedet!
Det kan hende du må gjenta denne prosessen på en type synd om og om igjen. Og da gjør du det. Etterhvert vil den slippe taket på deg!

Hanne Gallatin