Følg meg

Hvis du fikk i oppdrag å forandre verden og du fikk velge tolv stykker å ha med deg på laget ditt, hvem ville du valgt? Skulle jeg satt opp en liste ville jeg i all fall hatt med meg en advokat, en lege, en dyktig administrator, en økonomileder, en dataekspert og en reklamesjef.

Jesus forandret verden. Men med en litt annerledes taktikk. I Matteus 4,18-20 står det at ”En gang Jesus gikk langs Galilea-sjøen, fikk han se to brødre: Simon, som også har navnet Peter, og hans bror Andreas. De var i ferd med å kaste not i sjøen; de var fiskere. Han sa til dem: Følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere! Straks lot de garnene ligge og fulgte ham.”

Jesus satset alt på tolv menn, men ingen av de var advokater, leger eller reklamekonsulenter. Det var helt vanlige folk, ja, flere var fiskere. Jesus inviterte tolv menn til å være hans disipler. Disippel betyr elev, student eller lærling. En som er under opplæring. I evangeliene leser vi historien om hvordan livet som etterfølger av Jesus var. Noen ganger rundt leirbålet, lyttende til Jesus. Andre ganger i situasjoner og utfordringer langt utover disiplenes egen komfortsone.

Å være disippel av Jesus vil si å lære av han, se hvordan han gjør ting og ønske å bli lik ham. Og det er ikke bare for de som har fått til masse i livet, de ressurssterke, de som fikser ting. Jesus inviterer alle til å være disipler av ham. Det er hans taktikk for å spre evangeliet. Jesus ser ikke på hva vi har prestert eller hva vi har fått til. Han ser til hjertene våre og inviterer deg og meg til å følge ham. Å bli en disippel handler ikke om å få til alt, men å si ja til Jesu invitasjon: Følg meg.

Publiseringsdato: 05.02.2011