Sm og store sprsml

Vi lever i en tid med mange svar p livets sm og store sprsml. Det sies at det er viktig at alle fr finne sin vei og sin sannhet. Det betyr ikke noe om det er rett for deg, bare det er rett for meg.

Sprsml om liv, dd og evighet blir til sprsml som besvares ut fra hvilke tanker og nsker vi har selv. I grunnen s er svaret at det ikke finnes noe som er sant for alle.

I kontrast til dette str Jesu ord i Bibelen. I Johannes 14,6 sier Jesus: "Jeg er veien, sannheten og livet. Han sier ikke at han er en av flere veier, eller en av flere sannheter. Nei, han taler i bestemt form. Det er han som er den eneste veien.

Verset fortsettes med: "Ingen kommer til Faderen, uten ved meg." Ordene er klare og entydige at Jesus er den eneste veien til Gud. Hvordan passer dette inn i vr moderne tid? Kan vi akseptere at noen taler med en slik autoritet? Jeg kan selv kjenne at det nesten er litt sterkt. Vi blir preget av den tiden vi lever i.

Jesu ord er likevel klare og utvetydige. Hans ord pner ikke for diskusjon eller spekulasjon. Han taler med en autoritet som knapt noen andre tr. Budskapet utfordrer vr tids nd, vger vi tro p det han sier? Han som sa at han er veien, sannheten og livet.

Per istein Rogstad

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)