- Fred vre med dere

Plutselig stod Jesus der midt iblant dem og sa: "Fred vre med dere". Disiplene hadde lst seg inne. N var de redde. Jesus som hadde fortalt dem at de skulle flge ham, og at han var hpet med stor H, og n var han dd! For et nederlag. N satt de der uten sin Frelser, og uten noen fremtid.
P sndagsskolen er det vanlig med minneord. Denne gangen kan du som leser dette bruke det som ditt minneord: Jesus sier: Fred vre med dere. Presten bruker ofte dissa ordene nr det er nattverd i kirken.
Har du lyst til prve tegne et kors mens du sier ordene?
Strekk fram (se bildet) to fingre p den ene handen, krll de andre fingrene sammen. Lag den loddrette streken p korset nr du sier ordet FRED. Lag den vannrette streken p ordet MED.
Det strler av Jesus. Det strler av Guds herlighet. Klrne lukter vr og frisk luft, duft av glade blomster: Fred vre med dere!, sier han, der han str lys levende fremfor sine disipler. Og s viste han fram hendene sine. De kunne se hans sr. S viste han de sret som han hadde ftt da de stakk et spyd i sida hans. Det var virkelig Jesus som stod der. Denne dagen tror jeg de urolige disiplene kjente at de fyltes av en god fred! Det str at disiplene ble glade! Jesus var hos dem. S trygt og godt. Men Tomas, en av disiplene var ikke der da. Og da de andre i gjengen fortalte han om det de hadde opplevd, sa Tomas: "Dersom jeg ikke fr se naglemerkene i hendene hans og fr legge fingeren i det og stikke hnden i hans side, vil jeg ikke tro".
8 dager senere var disiplene igjen samlet, og denne gangen var ogs disippelen Tomas der. Da kom Jesus til dem p nytt. Fred vre med dere, sa Jesus. Og til Tomas hadde han flgende beskjed: - Kom med fingeren din og kjenn p srene mine. Tro p meg! S sier Tomas: "- Min Herre og min Gud!" Jesus sier til ham: "Fordi du har sett meg, tror du. Salige er de som ikke ser og likevel tror. (Joh. 20, 29).
Selv om vi nsker flge Jesus, kan vi komme i tvil. Men tvileren blir regnet med! Disippelen Tomas str som en representant for alle som stiller sprsml. Ja, han viser oss at det er viktig. Vi kommer ikke videre hvis vi ikke vger stille vre sprsml om livet. Tomas gr til Jesus. Da Tomas stod der ansikt til ansikt med Jesus, s de srmerkede hendene til sin Mester og - "Min Herre og min Gud!" sa Tomas. En sterk bekjennelse. Jesus sin tilbakemelding til Tomas er et ord om hp. Det str som et lfte til alle seinere generasjoner, ogs oss. Jesus har ogs omsorg for dem som kommer etter Tomas. "Fordi du har sett meg, tror du. Salige er de som ikke ser og likevel tror.

Per Sverre Kvinlaug

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)