Be, s skal dere f

Be, s skal dere f. Let, s skal dere finne. Bank p, s skal det lukkes opp for dere.

Matt 7,7

Dette bibelordet har vi hengende p en plakat p kontoret. Det er et bilde av en liten gutt som sitter i konsentrert bnn. Det er sndagsskoleforbundet som har laget denne plakaten. Det kan vre en liten pminnelse til oss voksne om den barnlige tilliten til Gud som Jesus snakket om.

I Matteus 18 spr disiplene Jesus om hvem som er den strste i Guds rike. Da gir Jesus et svar som disiplene ikke hadde regnet med. Han tok et barn og stilte det midt i blant dem og sa:

Sannelig, jeg sier dere: Uten at dere vender om og blir som barn, kommer dere ikke inn i himmelriket. Den som gjr seg selv liten som dette barnet, han er den strste i himmelriket.

For meg illustrerer plakatbildet p kontoret hva Jesus egentlig snakker om. Han ber oss ikke om bli barnslige eller sm, men ha en barnlig tillit til Gud. Han utfordrer oss til vge stole p hans lfter i barnlig tillit til ham. Nr Jesus lfter fram mennesker er det ikke de som er sterke og mest iynefallende, han lfter heller fram det som ser smtt ut i vre yne. I mange sammenhenger har barn blitt sett p som uferdige voksne. Jesus lftet dem fram, og ville vise at de er fullverdige mennesker. Barn har faktisk kvaliteter som voksne kan strekke seg etter. Jeg tror Jesus nettopp ville framheve evnen til vge stole p Gud.

Gutten p bildet illustrerer jo akkurat det. Han vger vende seg til ham som sa:

Be, s skal dere f.

Vger vi stole p de lftene Jesus gav? Vger vi tro at det er sant at den som ber, han skal f? Vger vi tro at den som leter, han skal finne?

Per istein Rogstad

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)