Guds omtanke og kjrleik

Det er ei fantastisk tid me er inne i. Vel, eg er ikkje s glad i dei regntunge og kalde grvrsdagane, men nr sola trengjer gjennom skylaget og skin p alle dei vakre fargane rundt oss, er naturen ganske storsltt. Den minnar meg om skaparen, Gud som str bak det heile. Ein kan kjenna seg ganske liten i forhold til det gigantiske skaparverket, men det er d det er s godt lesa i Bibelen om kor mykje eit lite menneske betyr for Gud. Det er ei historie fr det nye testamentet som eg tykkjer er spesielt fin. Den er henta fr Matteus 8. Der fr me hyra om ein spedalsk som fell ned for Jesus og ber han om gjera han rein. D str det i vers tre: Jesus rette ut handa, tok bortp han og sa: Eg vil, vert ren! Og med det same vart han reinsa for sjukdomen sin. Det er fantastisk! Mannen vart fysisk frisk. Men det er g noko anna som skjer. Kanskje noko som er like viktig som at sjukdommen forsvann. Jesus tok p mannen!
Tenk deg livet til den spedalske: utstyt fr samfunnet, skild fr familie og vener, utan jobb, utan verdigheit. Folk var redde for vera borti han. Dei einaste som omgjekk han var menneske i same situasjon, den einaste mten tena til livets opphald p var gjennom tigging.  Trur du denne spedalske hadde det noko godt inni seg? Flte han seg verdifull og elska? Det trur ikkje eg. Men Jesus sg korleis mannen hadde det inni seg. Den spedalske trengde ikkje berre bli utvendig lega, men innvendig g. Det at Jesus tok p mannen viser meg hans store omsorg for oss menneske. Sjlv om vi er sm skapningar i det store universet er ikkje Guds omtanke og kjrleik til oss liten.

Tove Lindefjell Helle

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)