Lftene kan ikke svikte

Bibelen er full av lfter som taler om den omsorg og kjrleik Gud har til oss menneske. Eitt av dei finn vi i Jes. 41,10:
"Frykt ikkje, for eg er med deg. Sj deg ikkje engsteleg om, for eg er din Gud! Eg styrkjer deg og held deg oppe med mi rettferds hgre hand."
Kva slags gudsbilete har du? Ser du berre ein streng domar som du alltid har drleg samvit for? Slik er ikkje det bibelske gudsbilete. Det rette bilete av Gud og kjennskap til han fr vi gjennom hans ord, av det han har skapt, rysta i samvitet og framfor alt gjennom evagelia. Kjenner du ikkje handtrykket hans i dette ordet?
Me kan samanlikna lftene fr Gudmed ein far sine kjrlege hender som stryk oss mildt over hovudet. "Som ein far forbarmar seg over sine barn, forbarmar Herren seg over dei som fryktar han."
Gud er kjrleik. Det han lovar, held han. D er det opp til oss tru dette. Jesus er avbilete av Gud. Slik Jesus var i denne verda, slik er Gud. Vi kjenner Jesus som dei svake sin venn, syndarane sin venn, taparane sin hjelpar. Han hadde tid med menneska som hadde hamna p skuggesida i livet. Ingen vart skuffa av Jesus. Det han lova, det heldt han. Ved eitt tilfelle sg det ut til at han ikkje heldt ord. Lasarus, venen hans, var dd. Sjlv om systrene Marta og Maria sende bod, kom han ikkje tidsnok - trudde dei. Men d han kom, var det ikkje Jesus som vart for seint ut. Det var systrene som ikkje kjende Guds timeplan. Midt i sorga og andletet vend mot dden, mtte dei ei ny side av Jesus som oppstoda og livet. Her viste Jesus verknadene av den makta som str bak kvart av dei lfta han har gitt. Jesus sviktar ikkje. Derfor, nr du les eit lfte i Bibelen, d er det Gud som talar. Du kan ta imot det som ditt lfte! Gud rr oss til sj etter i boka og lese. Det er eit godt rd! Kanskje dette lftet nettopp kunne lyse opp i din situasjon. Ta imot den utstrakte handa hans!
"Lftene kan ikke svikte.
Nei, de str evig fast!
Jesus hvert ord har beseglet
den gang hans hjerte brast!"

Olav Heggdal

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)