Land, land hyr Herrens ord

Desse orda stod alltid verst p plakatane som innbaud til gudsteneste i mi barndomsbygd, Storeb i Austevoll kommune.
hyra Herrens ord var ein sjlvsagt del av livet i min oppvekst. Det var kyrkje, og det var bedehus, men ogs misjonsmta hos systrene Anna og Harriet blei flittig beskt. Systrene var runde og rause personar som det var gildt vera hos, og som sg det som si oppgve peika p Jesus for oss.
Etter kvart som tida har gtt har eg funne at hyra Herrens ord er ei god kjelda rasta ved. Ein blir lyfta ut or kvardagen. I bna og liturgien er ein med p ei henvending til vr allmektige Gud, og i salmane blir ein kjent med diktaren si livserfaring. Livserfaring der det blir fortalt om vandring p sollyse sletter, men og om erfaring fr stormfulle dagar der alt styrta saman. Her er det mykje kjenna seg att i, for me kjenner til at livet er slik. Ein salme som eg er veldig glad i, bde i tekst og melodi er Karl Marthinnussen sin hpefulle salme :

Ja, engang mine yne skal,
se kongen i hans prakt,
F tilbe i hans tempelhall,
hans nde og hans makt.
I et krystallklart hav av lys, forsvinner tidens natt og gys forvandlet blir hver gte her, til lovsangsjubel der.

Det er denne salmen eg har i tankane nr eg er i Kvvemoen Kapell og ser p den vakre altertavla med motiv av vr oppstandne Herre og Frelsar.

Ester Tjrhom

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)