En lykt for min fot?

Bibelen; en lykt for min fot og et lys på min sti?
Broder Andreas opplevde følgende i Budapest under ”Jernteppe”-tiden.  Han var med på et hemmelig seminar med pastorer fra hele Øst-Europa. Under selve seminaret traff han en pastor fra Romania som han kom i prat med. Pastoren spurte Broder Andreas om hvor mange kristne som satt fengslet i Nederland. Andreas kunne bekrefte at det ikke var noen som satt fengslet på grunn av sin kristne tro i Nederland. ”Vi kan ha så mange møter vi vil, trykke så mange bibler som vi ønsker og bygge så mange kirker som vi har råd til”, svarte Andreas.” Men hva gjør dere kristne i Nederland med bibelverset i 2. Tim. 3,12”, spurte pastoren.  Broder Andreas kjente ikke bibelverset og måtte slå det opp. ”Og alle dem som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal blir forfulgt”. (Tim 3,12)
Da Broder Andreas las dette, tenkte han at dette verset ikke kan gjelde i dag. Dette var tiltenkt de første kristne, men når han las verset igjen stod det fortsatt, ”alle dem”, kanskje det gjelder alle dem som lever i stengte land og opplever forfølgelse, men igjen las han verset og så at det stod ”alle dem som vil leve et gudfryktig liv i Kristus Jesus, skal bli forfulgt”.
Han løftet øynene og så på pastoren og sa; ”Tilgi meg broder, vi gjør ikke noen ting med dette verset”. Innerst inne kjente han at det var mange vers i bibelen vi ikke gjør noen med, de passer ikke med vår filosofi. De kolliderer med vår ”kristne” livsstil. Vi glemmer dem, eller ignorerer dem eller rett og slett forklarer dem vekk. Vi er ikke beredt på å ta det standpunktet at bibelen er vårt faste referansepunkt.
Akkurat på dette punktet står kampen i den frie verden i dag. Og taktikken til Satan er ikke veldig forandret i dag sammenlignet med Adams tid; ”Har Gud virkelig sagt?” Dersom vi ikke bruker Bibelen som vårt faste referansepunkt, vil våre holdninger endre seg etter hvert som tiden går, men Guds ord vil bli stående til evig tid. Utfordringen i dag i den frie verden er: Tør vi ikke ta følgende av å stå for at Guds ord er det faste referansepunktet i våre liv?
David hadde tatt dette valget og det proklamerte han i Salme 119,105: ”Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti”

Av reisesekretær Ole Lilleheim i Åpne Dører