Uforbeholden kjærlighet

Det er heldigvis ikke alle kjærlighetshistorier og kjærlighetserklæringer som er så fundamentale som den som utspant seg i påsketiden for litt under to tusen år siden. Her snakker vi om hundre prosent, total uforbeholden kjærlighet.

Min datter har så mye kjærlighet i seg, og samtidig et enormt behov for å vise den. Stadige klemmer og kjærlighetskunngjøringer. Noen ganger kommer ordene og berøringene antakelig mest med et ønske om en returuttalelse. Noen ganger er man litt lei seg, eller i en sårbar situasjon. Ingenting er vel da bedre enn å bli holdt rundt, og å få en solid dose ”kjærlighetsinnsprøyting”.
Mon tro om ikke Jesus i tiden fram mot sin egen død, også hadde behov for en kjærlighetserklæring eller to. Det er i alle fall veldig menneskelig å be om det.
Mange av fortellingene i Bibelen er så sterke, og fylt med så mye symbolikk rundt handlingen, at det nesten ikke er mulig å forstå alle bakenforliggende poenger. Men om man bryter noen av momentene i påskefortellingene ned til det enkle faktum at Jesus faktisk levde på jorden som et menneske – akkurat som deg og meg. Da kan man kanskje ha mulighet for å forstå hvilken oppofrelse han gikk inn i – med åpne øyne og med sikker viten om hva som skulle skje.

Det må man kunne kalle uforbeholden kjærlighet.