flge etter Jesus

Vi er n inne i den tiden i kirkeret som kalles fastetiden. Slik  som advent er julens forberedelsestid, er fasten pskens forberedelsestid. faste betyr unnvre alt som ikke er ndvendig. Fasten er tiden fr pske, en tid for forberedelse og for ettertanke.
S kan vi kanskje sprre oss selv: Hvor er jeg i dette? Vi vet at Jesus ikke etterlot seg noen regler om fasten, men han praktiserte fasten fr viktige begivenheter i forholdet mellom han selv og Gud.
 Fasten er forbundet med 40 dager. Dette har bibelske forbilder.  Jesus fastet i 40 dager og netter da han ble fristet i rkenen ( Matt 4,2) Man har ellers talt om  Israels 40 rige rkenvandring  ( 4 Mos 14,34) og syndflodens 40 dager
( 1 Mos 7,4 og 8,6).
Jeg tror ingen av oss har noe vondt av tenke over vrt forbruk og husker p alle de menneskene som mange steder i verden sulter og mangler grunnleggende goder. Vi kan f. eks. dele av vr overflod med sttte Kirkens Ndhjelps fasteaksjon  og gi en god gave nr bssebrere kommer p dra tirsdag 15. mars. Det finnes ogs andre muligheter til gi vr gave.

La oss i tiden fremover flge Jesus p hans vei opp mot Jerusalem, og tenke p  hans  kjrlighet som var s stor at han frivillig gav sitt liv p korset for vr skyld.
Djevelen prvde friste Jesus i rkenen, men Jesus stod i mot. Vi blir ogs ofte fristet til si eller gjre ting som ikke er Guds vilje. Vi m vre bevisst i kampen mot det onde.
Kristen kamp og seier har vrt et sentralt motiv i fastetiden.
Vi oppfordres til flge etter Jesus og leve nrt sammen med ham. Det gamle ord om at "Kristus har mange tilhengere, men f etterflgere" ( Johan Arndt i Den sanne kristendom, 1609),  kan kanskje vre noe grunne p nettopp i denne tiden.

La oss gjre denne fastetiden i r til en god forberedelsestid til pske!

Per Sverre Kvinlaug

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)