En spesiell hilsen

”Men gå og si til disiplene hans og til Peter: 'Han går i forveien for dere til Galilea. Der skal dere få se ham, slik som han sa dere.'»
                                                                                                                                    Mark 16,7

For meg er Påsken sitt budskap et bilde på Guds raushet. Vi er alle mennesker som er avhengig av å ha andre rundt oss. Om vi er unge eller gamle så er det viktig for oss å bli sett, og at vi har en viss grad av selvtillit.
Lurer på hvordan Peter hadde det, og hva disse ordene Jesus sa betydde for han? Peter hadde fulgt Jesus i bortimot 3 år. De hadde opplevd mye sammen og Peter visste at Jesus var noe for seg selv. Nå hadde Jesus blitt tatt til fange, og Peter gikk rundt alene. Han klarte på noen få timer å fornekte at han hadde hatt noe med Jesus å gjøre. Ja, hele 3 ganger nektet han på at han hadde kjent Jesus i det hele tatt.
Jeg tror mange av oss kan kjenne oss igjen i følelsene som er der når en har sviktet noen. Peter gikk et par dager og kjente på dette og følte nok på nederlag og svik. Når han hadde det som verst fikk han beskjed om at Jesus hadde stått opp fra de døde og hilste spesielt til han. Beskjeden var at Jesus gikk i forveien til Galilea og skulle treffe Peter og de andre der. Jesus hilste spesielt til Peter som hadde sviktet han. I dette lille verset i Markus evangeliet ser jeg Guds raushet. Slik tenker han også når han ser på deg og meg. Som et lite PS til oss alle fra Mesteren: ”Jeg døde og stod opp igjen og lever i dag fordi jeg er glad i deg som mitt barn”.
Med ønske om en god Påske til dere alle.
Lev lurt i Guds omsorg.

Lauritz Bauge