Evangeliet om den nre Gud

Det er minst hundre mter nrme seg juleevangeliet p! Det innbyr til s mange innfallsvinkler og utlegninger! En av mange mter nrme seg julens gode budskap p, er lese det som evangeliet om den nre Gud. Evangeliet om Guds nrhet.
  Vi kan saktens ske Gud. Mange sker Gud. Lengselen etter et siste ankerfeste i livet for tid og evighet   sitter dypt i oss. Jo, vi kan ske Gud. Men til syvende og sist m vi oppskes.
 Vi klarer aldri finne Gud. Vi m finnes av den Gud som var villig til bye seg ned helt ned. Her vi er. Slik blir julens budskap nettopp evangeliet om den nre Gud.
  Jeg hrer av og til mennesker si: Da jeg kom til tro. Sprsmlet er om det ikke er riktigere si: Da troen kom til meg. Den Gud som julenatt byde seg helt ned til oss i Jesus Kristus, han er det ogs som fortsatt kommer helt ned og tenner troen i vrt hjerte.
  Jo mer vi grunner p julens mysterium, desto strre dybder aner vi. Den Gud som favner kosmos, kommer til vrt lille stvgrann av en klode som et srbart barn p mors fang.
  Han som all verden er for trang/her ligger han p moders fang, sang Martin Luther i sin store julesalme. Slik deler Gud vr virkelighet: Ordet ble kjd. Og kjd er i det gamle bibelsprk det realistiske og saftige uttrykk alt som hrer menneskelivet til.
  At Ordet ble kjd, m en bruke undringens yne for fatte. Og fremfor alt: Mysterier skal man ikke tukle med, men lovprise. Slik englesangen ld - og lrer oss: re vre Gud i det hyeste.
  Alts: Jesus er en av oss. I Jesu rer pulserte blod fra Marias hjerte. S realistisk! Julen betyr dermed at Guds virkelighet og vr ikke er adskilt med lysrs avstand. Gud gjr seg til ett med vr verden. Og jorden gjres landfast med himmelen.
  Jesus har vist oss hvor Gud er: I vr hverdag og vr fest. I vre sm gleder og store sorger. Han gjorde seg til ett med alle jordens skrik i barnets grt i krybben og i sitt siste rop fra korset: Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg!
 Fra Jesu fdsel av er Gud sammenfiltret med vr historie. Julen er Guds ja til verden. Det er som Gud vil si: Du menneske, fra n av kan ingen makt i verden hindre meg i holde av deg.

Av biskop Olav Skjevesland

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)