P toppen av fjellet

Nyleg var eg i ei gravferd. Ho som blei gravlagd var alvorleg sjuk i seinare tid, og mtte til slutt gjeve opp kampen for livet her p jord. Fr ho dydde hadde ho skrevet ned eit nskje om eg kunne syngje  i gravferda hennar. Ein av songane mtte eg gjere meg kjend med, og det blei ei sterk oppleving for meg synge orda i denne songen som heiter:

P toppen av fjellet
Det er lett leve, p toppen av fjellet. Nr du kjenner freden, i hjertet og sinn. Men alt forandres, der nede i dalen, blir troen prvet nr livet er tungt.

Refr.
Men den Gud som er med deg, p toppen av fjellet. Han er der ogs, i den dypeste dal. P den Gud som du tror p, nr dagene skinner.  Han er der ogs i den mrkeste natt.
Din tro er sterk der, p toppen av fjellet. S lett leve, nr livet er lyst. Men nede i dalen nr mrket har lagt seg, da vil du kjenne, Han er fortsatt hos deg.

Refr:
For den Gud som er med deg, p toppen av fjellet
Han er der ogs i den dypeste dal. P den Gud som du tror p, nr dagene skinner.  Han er der ogs i den mrkeste natt.

Jesus har lova oss vere nr oss alle dagar. Det betyr at han er med oss ogs dei dagane som blir ekstra tunge og vanskelege. Dei dagane som er tunge leva. Dei dagane som fylles med sjukdom og smerte.

- Hyr p meg, du Jakobs tt,  alle som er att av Israels hus,  de som er borne fr mors liv  og lyfte p hender fr mors fang:  Alt til dykkar alderdom er eg den same,  til de grnar i hret, skal eg bera dykk.  Det har eg gjort, og det skal eg gjera,  ja, eg skal bera og berga dykk. Jesaja 46, 3-4.

Per Sverre Kvinlaug

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)