Raushet er gull

Johannes kalles ”Kjærlighetens apostel”. Kanskje kunne vi like gjerne kalle ham ”Raushetens apostel”. Det er også raushet han vil fremelske i oss når han skriver at vi skal elske ”ikke i tomme ord, men i ånd og sannhet”. Enda mer direkte blir han når han sier at  ” Men den som har mer enn nok å leve av og likevel lukker sitt hjerte når han ser sin bror lide nød, hvordan kan han ha Guds kjærlighet i seg?”.  Spørsmålet til oss som bekjenner Jesu navn, er om vi speiler noe av hans rausheten, den  som setter andre foran oss selv.
Særlig nå i fastetiden skal denne utfordringen være sentral i en kristen menighet. Tanken på vår bror skal gå foran tanken på oss selv.  Som ansatt i Kirkens Nødhjelp jobber jeg for tiden intenst med Fasteaksjonen 2009 , som går av stabelen den siste dagen i mars. Jeg møter mange rause mennesker som gir av sin tid og sine krefter i forberedelsene og gjennomføring av aksjonen.  De gjør det med smil og energi !  I år samler vi spesielt inn til de av verdens fattigste som får sine liv ødelagt år etter år på grunn av tørke, flom eller andre følger av klimaendringene i verden.
Min oppfordring til deg som får unge bøssebærere på døren er denne: Vær raus !  Om du ikke har penger til overs å gi, så møt de unge med en raus vennlighet og anerkjennelse for at de gjør denne innsatsen.  Det vil bli til glede og velsignelse.

Roald Guttormsen
Regionskonsulent i Kirkens Nødhjelp,