P vei med hyrdehjelp

Vre norske hyrder gr bak hyrdene og bruker hundene til f sauene den vei de nsker. Hyrdene i det gamle Israel gikk foran sauene med en egen sang eller kallesignal. Sauene kjente hyrdens stemme eller kallesignal. En god hyrde kunne fre flokken fra en oase til, gjennom rkenstrk og farlige omrder til neste oase p en dag. Han kjente sauene sine, og sauene visste de kunne stole p sin hyrde.
Forfatteren av Salme 23 i Salmenes bok tar utgangspunkt i dette bildet:
Herren er min hyrde, jeg mangler ingen ting. Han lar meg ligge i grnne enger; han leder meg til vann der jeg finner hvile, og gir meg ny kraft. Han leder meg p de rette stier for sist navns skyld. (v.1-3)
Vi har alle en livsvandring, gjennom rkenstrk og hverdagens problemer. vre p ferie er p en mte komme seg litt bort fra disse problemene. Men reiser vi alene, uten hyrde, uten guide, kan det vre vi ikke finner oasen ved dagens slutt. Derfor er det alltid viktig ha en hyrde, og vite hvem denne hyrden er:
Salmisten sa: Herren er min hyrde! Han visste det.
Jesus knytter an til hyrdemotivet, slik de fleste kjente det, og slik han kjente det fra Salmenes bok.
Johannes-evangeliet, kap 10:
Jeg er den gode hyrde. Den gode hyrde gir sitt liv for sauene. (v.11)
Jeg er den gode hyrde. Jeg kjenner mine, og mine kjenner meg. (v. 14)
Jesus vil vre vr hyrde p veien gjennom livet. Han dde for oss  og sto opp for oss. Gjennom dpen er vi merket med korsmerket, for at vi skal kjenne ham og han kjenne oss.

(Denne andakten er hentet fra et meditasjonsark som Kirkerdet har utarbeidet til veikirkeprosjektet. I Sirdal er bde Tonstad kyrkje og Kvvemoen kapell med i brosjyra for veikirker og pne kirker som Kirkerdet har gitt ut for sommeren 2005)

Tonstad Soul Children
Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)