kjenne en gjeter

Jeg kjenner ingen gjetere. Det er ikke akkurat flust av dem der jeg bor. Men jeg innbiller meg at det vre gjeter er ganske krevende. Man m ha skikkelig oversikt. Man m vite hvor sauene er til enhver tid. Man m kunne lede dem, og vite hvordan man finner veien hjem. Det er sikkert behov for at man kan spjelke et ben og stelle et sr innimellom. Man m finne gode beiter, og srge for at det finnes steder hvile. Ikke minst m man passe p sauene. Verne dem s de ikke blir tatt av ulv og andre skumle dyr. Gjeting er en svrt ansvarsfull oppgave som ikke er for hvem som helst!
Jeg vil ha noen som vekker meg altfor tidlig p sndager og fr meg med p tur nr jeg ikke har lyst, sier en tenring i en annonsetekst i en avisannonse for f flere fosterforeldre til stille opp for barn som trenger et hjem. Alle trenger noen hre til. Det er godt at noen bryr seg. Ogs nr det er brysomt. Omsorg og kjrlighet er viktige saker. Vi klarer oss drlig uten. Selv om vi vel gjerne vil vre selvstendige og sterke, er det f av oss som nsker et liv uten noen som kan passe p oss, se etter oss og ta vare p oss. Vi har kanskje behov for noen som er litt snn gjeteraktige i livet vrt, noen og enhver?
Jeg er den gode gjeteren, sier Jesus. Jeg kjenner mine, og mine kjenner meg, slik som Far kjenner meg og jeg kjenner Far. Jeg gir mitt liv for sauene.

Jeg tar tilbake det der om at jeg ikke kjenner noen gjetere.
Jeg kjenner en.
Den gode gjeteren.
Han som gir sitt liv for meg.
Han som tar meg hjem der jeg hrer til.
Han som kjenner sine.
Deg ogs.

Av Idun Strm Sefland, nettkapellan
(Denne andakten er hentet fra kirken.no. Den norske kirkes offisielle nettsted.)

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)