Grgs

Hyt over meg hrer jeg noen kjente hstlyder. Jeg ser opp. En grgsflokk har lagt ut p langtur srover til varmere strk. Med mlbeviste vingeslag og i kjent plogformasjon hjelper de hverandre p veien. Det er alltid tyngst ligge frst i plogen s derfor veksler de med jevne mellomrom. Vingeslagene er jevne og taktfaste slik at s lite energi som mulig brukes. Det er viktig ligge i helt rett posisjon i forhold til den foran for at flygingen skal g lettest mulig.
Den som kunne sltt flge?  Tanken streifer nok mange nr en kommende vinter med regn og vind snart str for dren. Men vi har jo hus og klr. Mange har vel ogs sikra seg vinterforsyning bde av ved og annet brensel. Ingen trenger fryse.
Men det hjelper ikke legge en kubbe i ovnen nr frosten sitter i sjela. Det hjelper ikke med bredbnd nr ordene ikke nr til den andre siden av kjkkenbordet. 37 grader kroppstemperatur virker ikke slik nr ord er kjlige og uten nrhet og tilstedevrelse.
Skal vi n varmere strk m vi lre fly sammen. Vre villige til dra og fly helt fremst!  Ta initiativet til komme i takt med de nrmeste. Kanskje det hadde vrt bedre sette ned varmen i huset og heller krpet mer sammen. Vi kunne sette ned farten p kommunikasjonen ogs, fra korte raske beskjeder til en samtale om hvordan er det vre deg og meg. Eller se om vi kunne stake ut kursen for varmere strk.
Grgsflokken hres og synes fremdeles i horisonten. Jeg kaster p ny et lengselsfullt blikk etter den da ser jeg det: De danner en tydelig V form!  V for Victory!
Takk for hilsenen og god tur!

Vidar-prest.

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)