Liten, men god som gull

Som skapt for norske forhold, sa dei i reklamefilmen. Passar perfekt for norsk vinterføre, sto det i annonsen. Kva er du som skapt for, eller kanskje eg heller skulle spørje; kva er du skapt til? Bibelen seier at du og eg er skapt til å ha samfunn med Gud, til å leve saman med Han og ha eit godt og trygt forhold til Han, vi er skapt i hans bilde.
Ein enkel, liten barnesong eg er glad i, seier det slik:
”Eg er liten, men god som gull.
Liten, men ikkje eit null.
Liten, men eg har fått beskjed av Han;
at eg passar til å vere i Jesu hand”
Vi treng ikkje vere små for å tru på det denne songen prøver å formidle til oss. Du og eg er skapt til å høyre saman med Gud, enten vi er små eller store, unge eller gamle passar vi til å vere i Jesu hand , der er vi i vårt rette element!
Men korleis passar dette saman med det vi har høyrt så ofte om ikkje å framheve oss sjølve eller å tru for godt om oss sjølve? Bibelen formidlar faktisk minst to viktige sanningar om oss menneske, - ja det er sant at eg er ein syndar som gjer mykje galt og som slett ikkje klarer å leve eit perfekt liv, men likevel er eg høgt elska av Gud. Eg har ingenting å rose meg av overfor Gud, eg har ingen imponerande CV eg kan legge fram for å overbevise Han om at eg er verd å satse på, men eg er like fullt det mest verdifulle i Guds skaparverk. Slik er det med alle menneske, du kan ta til deg desse orda frå Gud:
”.. du er dyr i mine auge, høgt akta og elska av meg..”   (Jesaja 43, 4a)

Anne Turid Solberg Garnica