Den blomstertid som n kommer

Den blomstertid n kommer med lyst og glede stor,
den kjre, lyse sommer da gress og grde gror.
N rrer solens armer ved alt som fr var ddt, de blide strler varmer, og alt p ny blir fdt.

De fagre blomsterenger og krer rad p rad, de grnne urtesenger og trr som skyter blad,hver blomst, hver spire minner oss om ta imot det lys som alltid skinner fra Gud, vr skaper god.

Vi hrer fugler sjunge med herlig jubellyd! Skal ikke da vr tunge lovsynge Gud med fryd? Min sjel, opphy Guds re med lov og gledesang! Han vil oss ndig vre som fr s mang en gang.

Gud signe rets grde i alle verdens land! Gud gi oss daglig fde fra jord og hav og strand, og hjelp oss du dele med andre det vi har, vrt liv, vr jord, det hele er ditt, vr Gud og Far!

Du kjre Herre Kriste,du sol med klarest skinn, la hjerte-isen briste og smelte i vrt sinn! La dine budord flges, og mett oss med ditt ord, la ndens lys ei dlges for oss p denne jord!

Denne salmen ble skrevet av den svenske presten og teologiprofessoren, Israel Kolmodin i 1694. Landstad oversatte den til norsk i 1861. Svenskene regner den som sin mest elskede sommersalme, og i 1944 ble det reist en minnestein p stedet hvor den ble til. Det var en midtsommerdag som Kolmodin skulle preke i den gamle middelalderkirken i Gahn p Gotland. P veien dit tok han seg god tid gjennom skogen og over de grnne markene. Grepet av stemningen og blomsterprakten stanset han opp og begynte skrive sin salme. Melodien er en folketone fra 1500-tallet, og nder av den samme fred som Kolmodins tekst. (Kilde: Gunnar Bonsaksen i sangboken Syng med)

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)

Tysd-torsd 08.00 -15.00 (kan vere stengt pga mter og anna)