Pskekrim, pskeegg, pskeharer og mykje meir

Pskekrim, pskeegg, pskeharer, pske-skinke, pskemarsipan, pskesol og pskefre!

Pske betyr i vr tid utfart i alle fall for 10-15 % av befolkning. Da valfarter vi til fjells og til sjs. Noen for st p ski og noen for klargjre hytte og bt for sommersesongen. Og enten vi reiser p hytta eller blir hjemme, s utstyrer vi oss med alle pskerekvisitaene nevnt ovenfor i tillegg til appelsiner, kvikk-lunch og ski.

Vi er heldige som har mulighet til fritid, rekreasjon og utfart! Slik har det ikke alltid vrt og slik er det heller ikke overalt p kloden heller. Det br avfde en takkebnn for at vi har det s godt! Og i tillegg til det, s skal vi huske at kristen pske kan feires i hus og hytte s vel som i kirke og kapell! Pskebudskapet er nemlig helt grunnleggende viktig for vr kristne tro og altfor verdifullt til stve ned!

I psken feirer kristne over hele verden at Jesus sto opp fra de dde etter at han hadde blitt torturert. Det som skjedde i psken den gang er like dramatiske som den beste krim og selv om vi kjenner slutten, s lever vi oss r etter r inn i verdenshistoriens mest dramatiske yeblikk. Derfor skal vi feire pske og huske det som skjedde den gang.
Det skjer ved oppske pskens gudstjenester i kirker og kapell. Og ved lese om pskens hendelser i en av de fire evangeliene alene eller sammen med andre. Og sist, men ikke minst: Det skjer ved oppske den hellige stillheten og be en bnn om takknemlighet, tilgivelse og om et liv i troen p en oppstanden Herre og Frelser.

God pske!

Jeffrey Huseby
Prost i Sre Ryfylke

Fairtrade       Kirkens Ndhjelp       Level Samliv       Nettkyrkja       Kirkens SOS