Stein for stein

Jeg stod en dag og så på murene som lages foran den nye skolen på Tonstad. Stein på stein ble lagt i en nettingramme. Steinene ble hentet av en traktor, men opp i rammen ble de lagt av en mester. Han valgte ut stein for stein og la dem slik at de passet sammen og ble til en fin helhet!

Det gav meg assosiasjoner til livet - Vi har fått tildelt en tidsramme som skal fylles med dager. Lar vi Mesteren bestemme mønsteret, eller velger vi å gjøre det på egen hånd? Ikke alle steiner er like, noen runde, andre kantete og spisse, slik våre dager kan være vekslende, men bygger vi på den grunnvollen som holder - 1. Kor 3,11: ”For ingen kan legge en annen grunnvoll enn den som er lagt, Jesus Kristus.” - så bygger vi
sikkert, uansett hvordan livets stormer blir.

Noen av oss kan tilmed ha opplevd å bli ”nullstilt” av ulykke, sykdom eller annet, og da tror jeg ofte man i etterkant bygger varsommere. Det blir viktig å fylle livet med gode steiner og kanskje kontakten med rammen og livstråden man fikk av Gud i dåpen, får ny betydning. Gud slipper ikke taket, selv om vi mennesker kan gjøre det.

La oss følge oppfordringen fra en keltisk salme:
”Vår framtid kjenner ingen - bare Gud - så legg den trygt i Herrens gode hender.”