Bandet Salmeklang kjem til Fjotland og Tonstad!

Publisert: 22. Mars 2013
Laurdag 23. mars kl 19.00 blir det konsert i Tonstad kyrkje.

Fjotland sokneråd i samarbeid med Kvinlog bedehus, og Søskenringen i Sirdal, skal henholdsvis fredag og lørdag kveld være arrangør for hver sin konsert. Først ut er Fjotland kyrkje fredag kveld.
SalmeKlang er et firemannsorkester som kombinerer folketoner fra hele verden med norske religiøse tekster. Disse salmene er en viktig del av vår nordiske salmeskatt, en skatt som berører, gleder og trøster de som hører og synger dem.
De har spilt en rekke konserter på Sør- og Østlandet, alt fra Ungdommens Kirkemøte på Hamar, Kirkemøtet i Tønsberg, Skjærgårds M&M på Risøya og Eikerapen Rootsfestival. De har samarbeidet med den kjente forfatteren Gaute Heivoll, og vært på juleturné med koret MOSAIC.  Den siste utgivelsen ”Himmelveg” er en sterk samling salmer om himmelhåp, glede og lengsel. Her hadde de også et samarbeid med folkemusiker Kim André Rysstad, som gjestevokalist på ”Eg er ein gjest i verda”.
- SalmeKlang har laget et nytt kunstverk. Det er fint, det er sterkt, modig, og de har lykkes med det”, sa Øyvind Nyvoll, musikkanmelder i NRK Sørlandet, da bandets andre album ble lansert i juni 2012.
SalmeKlang legger vekt på å være musikalsk tilgjengelig både for ungdom, voksne og eldre. Med sin respekt for materialet, samt profesjonelle tilnærming, har bandet funnet en verdig måte å fortolke salmeskatten på.
På vegne av arrangørene, ønsker Marit Homme, Terje Kvinlog og Ragnhild Maria  Sandvik velkommen til konsertene. – Vi gleder oss og håper mange vil ta turen på konsertene som appellerer til et bredt publikum, unge og eldre.

Konserten er støtta av Banken (Kvinesdal Sparebank) og Sira-Kvina kraftselskap.