Spenstig på søndagsskolen

Publisert: 23. September 2004
Tonstad søndagsskole slo på stortromma forrige søndag. Sammen med menighetsrådet ble det arrangert familiegudstjeneste og familiemiddag. Den innlånte hoppemadrassen var til stor begeistring for de yngste.

Barna fikk boltre seg på Vest Agder Søndagsskolekrets sin store hoppemadrass som er på lasset i søndagsskoletilhengeren som de eier. Sjåføren til hengeren var denne gangen søndagsskolekonsulent Ole Bjørn Reinsertsen, som forøvrig var spesielt invitert til denne søndagsskolemarkeringen på Tonstad. - Dette ble en flott fest, og Ole Bjørn er inspirerende for både barn og voksne. Det var kjekt at så mange kom. Nå håper vi de vil fortsette å komme på søndagsskolen, forteller en godt fornøyd søndagsskoleleder, Egil Netland. Sammen med de andre lederne i søndagsskolen, inviterte han til familiemiddag med populære aktiviteter for de minste.

Familiegudstjeneste

Først var alle samlet på familiegudstjeneste i Tonstad kyrkje. 6-åringene var spesielt inviterte, for de skulle få utdelt bok. Barnekoret gledet alle med sang, og sammen med 6-åringene og søndagsskolebarn, var det også et eget innslag med søndagsskolesanger. Ole Bjørn Reinertsen holdt andakt, og brukte den velkjente flanellografen for å illustrere bibelteksten. Han gav begeistret uttrykk for at så mange barn deltok på søndagsskolemarkeringen. - Jeg har aldri vært i Tonstad kyrkje før, men har gjestet Sirdal tidligere.  Har forresten en tippoldefar som kom fra Sirdal, fortalte Reinertsen til menigheten. Han syntes det var kjempeflott at det var så mange barn som kom, og oppmuntret barna til å komme på søndagsskolen. ”Vi vil gi Jesus til barna”, er vårt motto, forklarte han. Reinertsen fortsatte så med å illustrere fortellingen om den syke mannen ved Betesda-dammen som Jesus gjorde frisk.

Populær hoppemadrass

Regnværet satte en stopper for å montere opp madrassen utendørs. Men det stoppet ikke snartenkte søndagsskolefolk. Selv om madrassen er ganske stor, ble det plass til den på gulvet inne i møtesalen. Etter en god lapskausmiddag og is til dessert, var det forventningsfulle barn som trippet opp trappen fra kjelleren til møtesalen på bedehuset. Også søndagsskolekretsens selvlagede karamellkasteren var attraktiv blant barna. Her skulle barna treffe blinken-  og vips kastet ”Joffen” tilbake en karamell som premie.

SE ALLE BILDENE FRA SAMLINGEN I KIRKEN OG PÅ BEDEHUSET HER