Menneskehandel - det moderne slaveri

Publisert: 2. Desember 2004
Kirkens Nødhjelp sin fasteaksjon neste år har fokus på menneskehandel. Det vil frå kyrkjelyden og aksjonskomiteen si side, bli satt fokus på dette i ulike samanhengar. Kanskje har du ein god ide? Ta gjerne kontakt med oss på kyrkjesenteret: Tlf 38371600

Tema for neste års aksjon i fastetiden er menneskehandel - det moderne slaveri. Kirkens Nødhjelp ønsker å utfordre det norske folk til å bidra i kampen mot det moderne slaveri.

Hver eneste dag selges barn som slaver for å tigge, mennesker blir tvunget til å selge sine organer til rike folk i vesten - og unge mennesker blir solgt til prostitusjon og som arbeidsslaver.
- I årets fasteaksjon mobiliserer vi til kamp mot menneskehandel. Norske ungdommer og menigheter utfordres til å slå tilbake mot volden og dem som organiserer den. Ikke med vold, men ved å støtte dem som blir utsatt for overgrepene og ved å forbygge at menneskehandel skjer. Vi kan hindre overgrepene ved å styrke dem som er i faresonen, sier generalsekretær Atle Sommerfeldt.

Hold av innsamlingsdagen 15. mars 2005!

Konfirmantane i Sirdal er sentrale aktørar i fasteaksjonen. Saman med foreldre/føresette som køyrer dei rundt der det trengs, tek dei verdifulle steg til forhåpentleg alle husdører i Sirdal.

Ein eigen komite som består av: Anders Berg, Steinar Tjomlid og underteikna, jobber med det praktiske i samband med aksjonen.

Torsdag 10. mars 2004 vil det bli ei samling i Lunde kyrkje om fasteaksjonen. Då skal foreldre/føresette og konfirmantar møta på ei temasamling om fasteaksjonen. Det vil bli besøk frå Kirkens Nødhjelp. Truleg blir det regionskonsulent i KN, Astrid Hareide.

Fredag 11. mars 2004 planlegges det skulebesøk.

Trykk her for mer INFO.

Per Sverre