Bønne-engel til dåpsbarn i Sirdal

Publisert: 16. Desember 2004
Sokneprest Sigurd Flydal har begynt å gi dåpsbarna i Sirdal en egen engel. For en liten tid tilbake ble bønne-engelen lansert av Biskop Olav Skjeveland og undervisningskonsulent Torun Pedersen i Agder Bispedømme.

Denne engelen er til å henge over senga. Engelen skal hjelpe foreldrene til å be aftenbønn og synge en sang for barnet.

Foto: Martin Eikeland, Vårt Land

– Leggetiden er viktig for barn og foreldre. Det er en lang tradisjon for at foreldre synger en kristen sang for barnet, og at det blir bedt aftenbønn på sengekanten. «Vår» engel skal løfte bevisstheten om denne delen av barneoppdragelsen, sier biskop Olav Skjevesland til  avisen Vårt Land. Agder-biskopen ønsker at kirken skal gi konkret hjelp til trosformidling til den oppvoksende slekt. Han er veldig opptatt av at hjemmene må være med når trosgrunnlaget skal bygges i barna.
– Hvis vi ikke får med hjemmene, så blir hele trosopplæringen bare et menighetsprosjekt. Det viktigste er det som skjer i hjemmene. Derfor vil vi som kirke gi konkret hjelp, slik at foreldre kan videreføre tradisjonen med bønn og aftensang på sengekanten, sier Olav Skjevesland, som selv har gode minner om kosestunder med sang og bønn fra sin egen oppvekst. Som far har han også vært med på å synge og be for sine egne barn, skriver avisen Vårt Land.

Det er Agder bispedømmeråd som har utviklet denne «sprelleengel» som alle dåpsbarn i bispedømmet skal få. På engelen står det aftenbønner som f.eks "Kjære Gud, jeg har det godt". Så kan du dra ned en rundt pappring som det står velsignelsen på. Da rører også engelen på vingene sine. En må bare passe på at en ikke fester dem for hardt.

Per Sverre