Stemningsfull julekonsert med blandakoret

Publisert: 21. Desember 2004
Stemningsfull og vakker. Slik kan vi beskrive blandakorets julekonsert tirsdag kveld. Engelske julesanger ble fremført med vakker orgelakkompagnement.

undefined

Tonstad blandakor med dirigent Hanne Fodstad i spissen, inviterte nok en gang til julekonsert i Tonstad kyrkje. Mange folk valgte å prioritere julekonserten, noe som de slett ikke kommer til å angre på. Koret sang en del engelske sanger, og fremføringen ble kalt "Christmas Carols". Sangene er oversatt til norsk av Dag Fluge. Arrangementene for orgel og kor er laget av David Willcocks og Reginald Jaeques.

undefined

Koret var denne gangen styrket med hjemkomne studenter. Blant annet bidrog Maria Berg, Ingrid Berg og Aslaug Fodstad. Disse inkludert Inger Elise Øksendal, Sven Sandvik og Sigurd Flydal utgjorde også en solistgruppe på noen av sangene. På orgelkrakken satt Ghislain Gourvennec. Han trakterte tangentene på en meget dyktig måte, og gav koret inspirasjon med sine flotte akkompagnement.

undefined

Den brennende adventsstaken med de fire lysene stod som et tydelig symbol for innholdet i sangene. Sangene og tekstlesingen handlet selvsagt om Gud som ble menneske. "Kongesønn, du hilset vær! Du det store under er. Fredens fyrste, Frelser sann, For de mange jordens land. Da du steg til oss her ned, Ble du oss til evig fred. Derfor syng, min glade sjel: Pris skje vår Immanuel! Derfor syng, min glade sjel, Pris skje deg, Immanuel! (Hentet fra sangen "Hør den englesang så skjønn").

undefined

Noen hadde blitt spurt til å lese tekstene som ble lest mellom noen av sangene. Her ser vi Birgitte Hompland leser fra juleevangeliet. Andre som deltok med tekstlesing var Olav Heggdal, Tore Haughom, Jan Magne Josdal, Signe Hansen, Svein Sturla Tonstad og Anne Turid Solberg Garnica.

undefined

Hanne Fostad overrakte blomster til solistene. Her er det organist for kvelden, Ghislain Gourvennec, svigersønnen, som får en god klem og en julestjerne som takk for innsatsen.

undefined

Avslutningsvis fikk også Hanne Fodstad en velfortjent applaus.

Takk for en flott konsert!

Per Sverre