Nær og sterk konsert i Tonstad kyrkje

Publisert: 15. Mars 2005
Espen Samuelsen og Anne Linn Vatnedalen i duettsang under påskekonserten i Tonstad kyrkje mandag kveld. Begge imponerte med sine tolkninger og fremføring av gamle og nye påskesanger.

Mandag kveld fikk de 50 fremmøtte i Tonstad kyrkje oppleve en nær og sterk reise i Jesu fotspor de dramatiske dagene i Jerusalem for nærmere 2000 år siden.Gjennom musikk, fremføring av bibeltekster og bruk av bilder, ble tilhørerne tatt med på en inntrykksfull vandring fra palmesøndag til påskemorgen. Konserten ”Påske” inneholdt gamle og nye påskesalmer, arrangert og fremført i en moderne drakt. Solister denne kvelder var Espen Samuelsen og Anne Linn Vatnedalen. Signe Berge spilte cello og dramatiserte sentrale bibelvers som var med å understreke hvor sangene har sitt opphav fra. I tillegg fikk vi underveis se bilder fra filmen Jesus fra Nasaret. Den lidende Jesus. Jesus som stod opp fra de døde. Fra de smertelige tonene til gledestoner. Personlig vil jeg trekke frem sangene Til alle tider skrevet av Bjørn Eidsvåg, og Han er oppstanden, en sang fra Tanzania. Den første beskriver påskens innhold på en slik måte, at det nesten ikke går an å høre den uten å bli berørt. Gledessangen Han er oppstanden er mye brukt, denne gangen akkompagnert med imponerende perkusjon. Hele bandet fortjener mye ros for deres tolkninger og akkompagnement til både de tradisjonelle og de nyere sangene. La meg også trekke frem Signe Berge som med stor innlevelse dramatiserte Maria Magdalena som kom stormende inn til disiplene og utbrøt: Han lever, han lever!
Det er selskapet m.m productions ved Gunnar Melbø, Hans Svilosen og Ragnar Løsnesløkken som er prosjektansvarlige for konserten. Søskenringen i Sirdal hadde invitert dem til Tonstad. Kvinesdal menighet tar i mot dem i kveld. Påsken kom nær.

Flere bilder

På konsert: Per Sverre Kvinlaug