160 koste seg på gudstjeneste i fjellheimen

Publisert: 24. August 2005
160 sirdøler og setesdøler var samlet til felles gudstjeneste ved Roskrepp kraftstasjon søndag. Det blei en flott opplevelse i godværet. Det var menighetene i Bykle, Valle og Sirdal som inviterte til gudstjeneste ved Sira Kvina sitt anlegg.

Dette var tredje gangen menighetene i Sirdal og Øvre Setesdal gikk sammen om å ha friluftsgudstjenest. Tidligere har Øvre Sirdal hatt egne gudstjenester ved kraftstasjonen, men så kom det forslag om å innby setesdølene – noe som ble tatt godt i mot.

Sokneprest i Valle, Theis Salvesen hadde ansvaret for gudstjenesten. Sirdølen Hanne Fodstad sørget for litt balanse, ved å være dagens organist.
På gudstjenesten var det dåp, og speidere fra Bykle var med å sette sitt preg på gudstjenesten. De hadde overnattet ute i fjellet, og forberedte gudstjenesten gjennom å pynte alteret og lage et trekors. På gudstjenesten dramatiserte de teksten og leste de øvrige bibeltekstene.

Når Theis Salvesen hadde lyst velsignelsen over gudstjenestelyden, kunne folk få kjøpt seg hamburgere, pølser, kaffe og kaker. Folk koste seg i det fine været. Dette har blitt en tradisjon som har kommet for å bli, skal vi tro oppmøtet de siste tre årene.

PØR

PS! Kirkevergen i Bykle sendte oss noen fine bilder fra gudstjenesten, de kan du se her...

Lars Audun Fodstad har sendt oss disse flotte bildene.