Flyktning utfordra Sirdal-elevar

Publisert: 4. April 2006
I går hadde eleva i mellomtrinnet og ungdomstrinnet, både på Tonstad skule og på Sinnes skule besøk av Alason Abdullahi Mohammed. På kvelden møtte han konfirmantar og foreldre. Han fortalde ein sterk historie.

I samband med fasteaksjonen var Alason og regionskonsulent i Kirkens Nødhjelp, Astrid Hareide, på besøk i Sirdal.
- Flykt, min sønn – flykt! Denne beskjeden fikk Abdullahi Mohamed Alason av sin sin mor. Hun var redd for at han skulle bli barnesoldat, og dermed måtte drepe eller bli drept.
Tema for fasteaksjonen er ”Ungdom ut av krig og krise”. Planen var at ”Arifa” fra Afghanistan skulle gjeste Sirdal. – Hun klarte rett og slett ikke å gang på gang fortelle sin historie. Det ble for mye for henne, så hun måtte reise tilbake, sa Hareide.

- Flykt, min sønn
Alason kjem frå Somalia og er flyktning. Han fortalde om oppveksten sin, og korleis det var å måtte reise frå dei næraste og det man er aller mest glad i. – Eg måtte dra frå min familie, min fotballbane, mine vener, og eg var så redd, sa Alason til ei lydhør forsamling. Moren frykta at hennas einaste son skulle bli barnesoldat. Alsaon fortalte om korleis det var for ein 17-åring, muslimsk mann, å kome aleine til Norge for å skape seg eit nytt liv.

På kvelden var det temamøte med konfirmantar og foreldre. Møtet blei halden i Lunde kyrkje. Her oppfordra Alason konfirmantane til å ta vare på kverandre og andre mennesker som treng omsorg og hjelp.

Bilete frå besøket

Per S. K