Sirdalsjente til Etiopia

Publisert: 5. Juli 2006
3. august reiser Helen Sinnes Andersen og familien til Etiopia. Ektemannen Bjarte skal arbeide som lege ved misjonssykehuset i Jinka.

undefined
Helen som er vokst opp på Sinnes, har nå valgt å flytte med familien til Etiopia for de neste to årene. Der skal de være utsendinger for Norsk Luthersk Misjonssamband. Familien består av mor Helen, far Bjarte, 7-åringen Juliana og 3-åringen Johannes. For to år siden bodde de 9 uker ved sykehuset. Eldstejenta Juliana husker dette godt og ser fram til å flytte tilbake igjen. Minstegutten Johannes har nok ikke så klare forestillinger om hva det vil innebære.
- Han gleder seg bare til å komme til Afrika for å kjøre Landcruiser, sier Helen med et smil.
Det å reise til Afrika, er noe de har tenkt på en stund. Bjarte har nok hatt det i tankene siden tidlig i studietida. Bjarte Tidemann Andersen er prestesønn og kommer opprinnelig fra Oslo. Han har de siste årene arbeidet som kirurg ved sykehuset i Arendal. Helen Sinnes Andersen er sykepleier. De møtte hverandre mens de gikk på Fjelltun bibelskole i Stavanger.
Fram til jul skal de bo i hovedstaden i Etiopia, Addis Abeba for å gå på språkskole. Etter jul går turen til Jinka i Sør-Etiopia. Bjarte blir da lege ved sykehuset i byen, mens Helen skal være hjemme med barna og ta seg av undervisningen av eldstejenta Juliana. Det faglige ansvaret for undervisningen har den norske skolen i Addis Abeba, og de vil også ha et par kortere opphold ved skolen hvert semester.
Familien gleder seg til å reise til Afrika og ser positivt på de utfordringene som venter dem der, om det blir flere opphold i Afrika  må framtida vise.

PØR