Robert Tjomlid på Sørlandstoppen

Publisert: 3. November 2006
Den utflytta sirdølen Robert Tjomlid kan nå havne på Sørlandstoppen. Tidligere i høst gav han ut cd'en "På denne klode". Nå er en av sangen fra denne plata blitt valgt ut som nykommer på Sørlandstoppen.

Robert Tjomlid er vokst opp i Sirdal. Nå arbeider han som lærer ved Borgund folkehøgskole i Ålesund. Tidligere har han gitt ut plata Living reality med engelske tekster.

- Etter forrige platen «Living Reality», kjente jeg at nå måtte jeg gjøre noe på norsk. Ikke bare på norsk men på sirdalsdialekt. Så begynte sangene å melde sin ankomst, noen sakte og noen ekspress. Det ble fort klart at det ble de store temaene som ville få mest spillerom; Gud og oss, jord og himmel, liv og død, tilstedeværelse og avstand. Dette skriver Robert Tjomlid på nettsiden sin.

I høst kom han med en ny cd, denne gang med norske tekster. Den har fått tittelen "På denne klode". Derfra har Sørlandssendinga valgt ut sangen “Kantarella, hasselnøtta og moltebèr” som nykommer til “Sørlandstoppen” på NRK Sørlandet. Sanger fra plata er også spilt i Sørlandssendingen.

- Det hadde vært kjekt hvis folk stemte på sangen der, slik at den blir liggende på lista en stund, kommenterer en spent Robert Tjomlid på nettsidene sine.

Dere kan stemme på sangen (på sms) fra fredag 10 november kl 17.00. Send ST 6 til 1987. Den presenteres som nykommer på www.nrk.no/sorlandet.