Innholdsrik ungdomskortur til Paris

Publisert: 12. April 2007
Ungdommene i Sirdal ungdomskor opplevde sammen med Kefas og Kvinlog ungdomskor veldig mye da de var i Paris i påska. Ingrid Bjørndal var blant dem som fikk være på besøk på Håpets senter og treffe noen av dem som går der.

BILETE FRÅ TUREN

Fredag 30. mars dette året reiste Kvinlog, Kvinesdal og Sirdal ungdomskor på kortur til Paris. Totalt var det med 68 personer og 12 lederer. Av disse var det med 18 frå Sirdal.

Det er to år siden det ble bestemt at vi skulle satse på en fellestur til Paris, påska 2007. De tre kora, Kvinesdal (Kefas), Kvinlog og Sirdal har et godt samarbeid. Frem mot denne turen har de hatt øvelseshelg, øvelsesdager, og har sammen arbeida for å skaffe inntekter til å finansiere turen.

Dagbok.
Fredag 30. mars.
Avreise frå Sirdal på ettermiddagen. Ferje over til Hirtshals på kvelden. I Danmark ved midtnatt. Så kjørte vi videre til Tyskland på natta.

Lørdag 31. mars
Noen mil før Hamburg, ca kl. 07.30 hadde vi frokost. På føremiddagen og litt utover ettermiddagen hadde vi et opphold i sjølve Hamburg. Siste stopp denne dagen var hotellet i Hannover.

Sundag 01. april
Tidlig frokost. Kjørte hele dagen. Framme i Paris på hotellet vårt kl. 20.30.

Måndag 02. april
Sightseeing i Paris. Handling i Champs-Élysées. Enden på denne vandringa var Triumfbuen. På veg ned til Eiffeltårnet stoppa vi for moro opp å song litt i en park. Folk stoppa å hørte på oss. På kvelden var vi på besøk i ei fantastisk flott kyrkje, Sacre Coeur. Vi vandra også rundt i kunstnerkvartalet.

Tysdag 03. april
Besøk på Eifelltårnet. Senere på dagen installerte vi oss i kyrkja Les Billettes, ved rådhuset i Paris. Denne kyrkja hadde vi konsert i denne kvelden. Det kom etter kvart mye folk inn i kyrkje og hørte på oss.

Onsdag 04. april
Eurodisney heile dagen.

Torsdag 05. april
På besøk i Notre-Dame. Gjekk rundt i Latinerkvarteret. Senere på dagen sette vi kursen til Noisy-le-Sec.

Her møtte vi menigheten (Håpets senter) som Sirdal menighet støtter.
Håpets senter er et møtelokale som evangelist Jean Claude Dibundu disponerer i sitt arbeid. her møtes et femtitalls mennesker flere ganger i uken til bønnemøter, bibelopplæring og andre misjonsaktiviteter. Når vi var på besøk hadde laget masse god og spennende mat til oss etter gudstjenesten. De som ville kunne også være med på fotvasking og nattverd. Begge deler var spesielle og nye opplevelser for mange. Alt dette foregikk utendørs, i hagen knyttet til senteret.
For mange var det vanskelig å måtte dra fra barna de møtte her. – Jeg må få adressen slik at jeg kan skrive brev til dem her på Håpets senter, sa et av kormedlemmene begeistret men likevel litt trist for å måtte reise fra stedet.

Fredag 06. april og lørdag 7. april
Reiste frå hotellet kl. 11.00. Frokost i Hamburg kl. 05.30. Kjørte videre til Hirtshals. Tok ferja kl. 13.45. Heime i Sirdal kl. 22.00.

Det har blitt bygget og knyttet nye bånd på denne turen. De tre ungdomskorene har blitt enda bedre spleiset sammen, og vi har møtte nye og spennende mennesker. Disse møtene gjorde sterkt inntrykk på oss. Minner for livet.
Vi er kjempefornøyde! Spesielt en stor takk til alle reiselederne som brukte påskeferien til dette, og ikke minst gjorde det mulig for oss å reise på denne korturen.

Per Sverre Kvinlaug
-reiseleder-