Easter suite av Oscar Peterson i Tonstad kyrkje

Publisert: 14. Februar 2008
Onsdag 12. mars blir det en spennende påskekonsert i Tonstad kyrkje kl 18.00 (merk tida). Jazztrion L.E.G. trio fra Flekkefjord skal framføre Easter suite av den legendariske jazzpianisten Oscar Peterson

undefined

Påske Suiten er bygd opp av enkeltsatser som den klassiske suiten. De enkelte satsene henter  inspirasjon og tematikk i fra evangelienes påskefortellinger. Hver sats har sin tittel, og det er i alt 9 satser.
Det vil også bli vist fotografier til hver av satsene. Fotoserien, - «Overganger»- , ble også vist på Galleri Lista Fyr påsken 2004.

Før konserten vil det bli gitt en kort orientering om bakgrunnen for Easter Suite og om komponisten.
Oscar Peterson ble født i 1925 i Montreal, Quebec i Canada. Han er en meget anerkjent og høyt verdsatt jazz pianist og komponist. Hans virtuose pianospill trollbinder publikum over hele verden. Musikk-kritikere regner ofte Easter Suite som den av hans komposisjoner som er minst kjent, men som har den største respekten og anerkjennelsen.
Easter Suite er et bestillingsverk fra BBC. I utgangspunktet var Peterson skeptisk og tilbakeholden, for han mente at det ville bli vanskelig å forene påskens dramatikk med musikken han skrev. Etter hvert som han leste og studerte tekstene, så han de bibelske fortellingene i en større sammenheng. Han ferdigstilte suiten i 1984, - året etter at BBC kom med sin forespørsel. Oscar Peterson døde i julen 2007.

L.E.G. t r i o  er en jazztrio fra Flekkefjord som ble etablert høsten 2004. Trioen består av Kjell Gierstae (piano), Petter Eidem (kontrabass) og Bernt Kristian Laundal (trommer).
Medlemmene har kjent hverandre i en årrekke, men det var først etter en konsert med Oscar Peterson i Stavanger konserthus høsten 2004 at de fant hverandre musikalsk.
Kjell har bakgrunn som klassisk pianist med utdannelse fra inn- og utland. - Men etter at han kom til Flekkefjord for ca ti år siden, lot han seg ”rive med” i jazzens svingende rytmer. Petter og Bernt har spilt sammen i Grønnes Bad & Jazz i flere år.

For øvrig medvirker Knut Inge Johnsen: tekstlesing og Ove Lorentzen: lyd og teknikk