Historisk myldring på Tonstad

Publisert: 6. Mars 2008
For fyrste gong i kyrkjehistoria i Sirdal blei det sundag 2. mars arrangert myldregudsteneste for born i kyrkja. Over 100 møtte fram til myldring. Blant dei var 5 år gamle Aurora.

Sokneprest Sigurd Flydal teiknar krossmerket i panna på Aurora

Aldri før har det blitt arrangert ei slik gudsteneste for born i Tonstad kyrkje. At det var så mange som kom var svært gledeleg! Det var sendt ut invitasjon til alle mellom 0 og 6 år i heile Sirdal. Her blei dei oppfordra til å ta med seg foreldre, besteforeldre, faddarar og/eller andre i familien.
Gudstenesta var lagt opp med at det i starten var ei allsongavdeling, og her bidrog barnekoret med eigne songar og var med å lede allsongen. Etterpå hadde søndagsskulen v/ Ruth Lillian hadde andakt saman med Per Sverre. Den handla om den eine sauen som ble borte. Så kom vi til myldringa. Då var det lagt opp til tre stasjonar som dei kunne gå innom. Det var dåpspåminning, bordvers og bøn. Samlinga blei avslutta med songen Kjære Gud vi ber om nåde, etterfulgt av Velsigninga. Undervisnings- og konfirmantutvalet ser ikkje bort i frå at ein også neste år vil arrangere ei slik gudsteneste. Til dykk som var tilstades, høyrer vi gjerne ei tilbakemelding på korleis de opplevde samlinga. Det er viktig med tanke på neste gong vi eventuelt vil arrangere ei slik samling.

BILETE (foto: Laila Ø og Per S. K)

Per Sverre