Ungdommar reiser på korhelg

Publisert: 15. April 2008
Kvinlog, Kefas og Sirdal ungdomskor skal i helga på korseminar til Audnastrand leirsted. Marie Pihlstrøm (bilete)skal vere med som instruktør. Ho er ein svært annerkjend sangpedagog i Norge.

Marie Pihlstrøm (29) er Musikalsk leder i Filadelfia i Oslo. Hun kommer fra Halden, og er en flittig benyttet korist i NRK-program (eks. Beat for Beat i 2006, se bildet). Hun har deltatt i Melodi Grand Prix, på Momarkedet, i Frelsesarmeéns julekonsert og TV-aksjonen. Hun har også koret på plater og konserter md Carola, Sissel Kyrkjebø og D`sound. undefined
– Å være korist er veldig gøy! Vår oppgave er å gjøre artisten bra, og jeg har ikke noe voldsomt behov for å stå fremst, sier Marie. Vi som er korister har en rolle, og det er å gjøre artisten bra. En bra korist er som et kunstverk. I nærmere syv år har jeg undervist i sang. Jeg har et godt samarbeid med høyskolen i Staffelsgate. For å undervise reiser hun mye i Norge:
- Nylig bodde jeg en tid i København, der jeg studerte en meget spesiell vokalteknikk. Komplett sangteknikk, heter den. Jeg tror kanskje jeg er den eneste i Norge som har lært meg den teknikken.

Marie forteller i telefonen at hun gleder seg veldig til å være sammen med oss denne helgen. Jeg tror vi kommer til å lære masse verdifulle ting som vi kan ta med oss videre i sangen! Det blir litt annerledes enn andre korhelger vi har hatt. Denne gangen blir det ikke så mange sanger vi skal øve inn, men mer konsentrere oss om sangteknikker.

Per Sverre

undefined
Bilete er frå Paris-turen med korene i fjor påske. På bilete er det kormedlemmer fra Kvinlog ungdomskor.