Brudepar får samlivskurs i gåve

Publisert: 25. Juni 2008
Sidan i vår har dei som har gifta seg i Sirdal fått eit gåvekort på samlivskurset LEVEL 1. Sokneprest Sigurd Flydal deler ut gåvekorta til brudepara.

I tillegg til at kyrkjelyden i dag gjev Bibelen i gåve til brudepar, får dei også no eit gåvekort på samlivskurs.
- Dette gjer vi i tru på at dette kan gje hjelp til å få et betre samliv, fortel sokneprest Sigurd Flydal.
- Men er ikkje samlivskurs for dei som har spesielle problem i samlivet?
- Nei, heile LEVEL-arbeidet er for folk flest, og dette kurset er tilpassa par i etableringsfasen, opplysar Flydal.
LEVEL arbeidar for det gode samliv og er eit konsept som har til hensikt å gje flest mulig par hjelp til å leve i stabile og trygge samliv. Gjennom ulike typar parkurs som er utvikla av fagfolk, vil ein lære seg verktøy for kombinasjon og konfliktløysing, heiter det i informasjonen frå LEVEL si nettside. Det var Anders Mathias Larsen som drog i gong LEVEL-opplegget. Det er no etablert fleire lokal LEVEL-team i Vest Agder. Her i Sirdal er Lena Knutsen leiar. Med seg har ho Solbjørg Tjørhom, Lillian Flydal og Sigurd Flydal. De neste LEEL 1-kurset som er for par i etableringsfasen, skal vere i Kvinesdal torsdag 14. oktober. Kurset er for par som går i giftetankar, eller nyleg gift, for samboarar og andre som har begynt å etablere eit fast forhold.

undefined Foto: PSK

PSK