Kapa-Kohila Kammerkoor imponerte i Egersund kirke

Publisert: 21. August 2008
Kapa-Kohila Kammerkoor frå Estland imponerte i Egersund kyrkje onsdag kveld. Torsdag kveld var det konsert med Sirdal Blandakor på Kulturhuset. Fredag gjekk turen til Sirdal Fjellmuseum

Koret har med seg litt over 20 songarar til Sirdal. Om lag møtte fram for å høyre koret i Egersund kyrkje onsdag kveld. Dei frammøtte fekk mellom anna høyre estiske folkeviser, perlar frå italiensk og engelsk songskattar og "Ut mot havet" av den norske komponisten Edvard Fliflet Bræin. Under leiing av sin dirigent Vahur Soonberg gjennomførte koret ein flott konsert i Egersund kirke.

Koret hadde eit hektisk og variert program den veka dei gjesta Sirdal. I tillegg til å halde konsertar og delta på friluftsgudsteneste på Roskrepp kraftstasjon, fekk koret oppleve naturen i Sirdal og områda rundt. Koret var på Tonstadtippen, og på båttur på Sirdalsvatnet og busstur rundt Øksendalstjødna. Fredagen dro dei oppover i dalen. Første stopp var Sirdal Fjellmuseum der dei hadde folkedans med elevane som hadde slåttedag. Vidare gjekk ferda til Øygardstøl der dei hadde middag. Kvelden blei avslutta med ei fantastisk konsertoppleving i Tjørhom kraftstasjon med Kirsten Bråten Bert, Steinar Ofsdal Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch.

Laurdagen gjekk turen til Stavanger, der dei mellom anna hadde friluftskonsert i Stavanger sentrum. Siste dag i Sirdal fekk dei oppleve friluftsgudsteneste på Roskrepp kraftstasjon.

Olav Heggdal, Sven-Egil Testad og Steinar Tjomlid guida gjestane rundt.

Bilete frå konserten i Egersund kyrkje finn du her:

Bilete frå fredagen finn du her: