Populær julegrantenning i Øvre Sirdal

Publisert: 17. Desember 2008
Nærmere 100 møtte opp for å bli med på den første julegrantenninga ved Sirdal Fjellmuseum, tirsdag kveld. Ordfører Thor Jørgen Tjørhom stod for den høytidelige tenninga av grana. Enda flere overvar adventskonserten i Kvævemoen kapell etter på.

Tidligere pleide foreldreutvalget ved Sinnes skole å arrangere tenning av julegran på Sinnes, men av ulike årsaker ble det slutt på dette for noen år siden. Tydeligvis var det populært med den første offisielle tenningen av julegran ved Sirdal Fjellmuseum.  Mange sirdøler trosset det kalde vinterværet og møtte opp, for å overvære den historiske begivenheten. Ordfører Thor Jørgen Tjørhom tente julegrana og hadde en kort hilsen, der han minte de frammøtte på å ta vare på de gamle juletradisjonene. Organisten i Sirdal, Hanne Fodstad, ledet an i gang rundt det flotte juletreet i måneskinnet. Allsangen blei akkompagnert av tre musikanter fra Sirdal Musikkorps. Hele arrangementet på Kvæven var et samarbeid mellom Sirdal Fjellmuseum, Kulturskolen og Sirdal sokneråd.
I et nesten fullsatt Kvævemoen kapell fikk publikum oppleve tre av kirka sine kor; barnekoret Sing Bell og jentekorene Korallene fra Øvre Sirdal og Cantarellene fra Tonstad. I tillegg opptrådde flere av elevene ved Sirdal Musikk og Kulturskole. Det var både innen piano, fiolin og blåseinstrument. Årets konfirmanter satte sitt preg på samlingen med stemningsfull lystenning og tekstlesing. Hele samlingen ble ledet av en svært fornøyd sokneprest Sigurd Flydal. Hans konklusjon var klar: - Dette må vi få til neste år også.
Skal vi tro Magnar Undheim ved Sirdal Fjellmuseum ble det nedlagt mye arbeid for å få til en løsning på juletreet, så for museet vil det også være interesse for å få til dette som en årlig tradisjon i Øvre Sirdal.

PØR

Fleire bilete frå julegrantenning og adventskonsert