Ta en Fairtrade-pause 20. oktober!

Publisert: 28. September 2009
Ta en Fairtrade-pause tirsdag 20. oktober! En Fairtrade-pause er en pause som inkluderer Fairtrade-merkede produkter i en eller annen form. Stikk gjerne innom på kyrkjesenteret denne dagen til ein kopp kaffe eller te!

Du kan drikke en kopp Fairtrade-merket kaffe eller spiser en Fairtrade-merket banan, kjøpe Fairtrade-merkede roser til din kjære, ta en treningsøkt i en t-skjorte av Fairtrade-merket bomull eller servere venner en saftig sjokoladekake av Fairtrade-merkede produkter. Bare fantasien som setter grenser for hva som skal bli din Fairtrade-pause!

Mange i Norge tar en Fairtrade-pause hver eneste dag, for eksempel når de drikker en kopp Fairtrade-merket kaffe på jobb, mens andre ikke har for vane å bruke Fairtrade-merkede produkter. 20. oktober inviteres alle i Norge til å ta en Fairtrade-pause mellom klokken 08.00 og 20.00, og slik gjøre en innsats for at bønder og plantasjearbeidere i fattige land skal få bedre arbeids- og levekår. Les mer om Fairtrade-pausen og delta på www.fairtradechallenge.org!

Tirsdag 20. oktober er det Fairtrade-pausedag også i Sverige, Danmark og Finland. For at Norge skal kunne vise at vi er best i Norden på Fairtrade, er det viktig at alle som planlegger å ta en Fairtrade-pause registrerer denne så fort som mulig på www.fairtradechallenge.org! Men viktigst av alt: ved å kjøpe Fairtrade-merkede produkter og ta en Fairtrade-pause, bidrar du til å bedre arbeids- og levekår for bønder og arbeidere i Sør! Hver gang noen kjøper et Fairtrade-merket produkt fortsetter utviklingen i Sør.
(hentet fra nettsidene til Fairtrade Norge)

psk