Suksess med countrygospel

Publisert: 26. September 2006
Det var over 100 mennesker samlet i kinosalen på Tonstad lørdag kveld. Den kristne countryartisten Synnøve Aanensen fra Karmøy fremførte gamle og nye countrygospelsanger på en ekte og flott måte.

Syskenringen i Sirdal var arrangør for konserten som var en slags start for det kommende Alpha-kurset som skal være på Lunde skule. Det starter i morgen onsdag (20.september) kl. 19.00.

Synnøve Aanensen er fra Karmøy og har vokst opp i en musikalsk familie. Faren, Arthur Aanensen, har skrevet flere av sangene som hans datter fremførte på lørdag. - Min far døde tidlig og fikk ikke reist rundt og fremført med sangene som han skrev. Det ble meg som fikk lov til å ha tjenesten i Guds rike, fortalte Aanensen. Hun knyttet ofte noen ord til sangene hun sang. De fleste var på engelsk, men hun hadde også norske på repertoaret. Salmen Jesus det eneste var veldig sterk. Ellers fremførte hun gospelsanger av kjente countryartister som Dolly Parton, Johnny Cash og Hank Williams.

Da Synnøve Aanensen kom til Tonstad lørdag ettermiddag hadde hun ikke fått tak i korist, og var innstilt på at hun ble alene på vokal denne kvelden. Men så viste det seg at en av koristene hun har brukt tidligere, har begynt å jobbe på Grubelid Rehabliteringssenter på Tonstad. Så var det å ta en telefon, og noen minutter senere var Ingebjørg Vea på plass i kinosalen.

Med seg hadde Aanensen musikere fra denne kanten av landet. Flere av dem fra Eiken og andre fra Kristiansand. De viste solid kvalitet. Det akkompagnert på en fremragende måte, og hadde flere solistiske innslag som fenget publikum. God lyd var det også.

Bilder fra konserten

PÅ KONSERT