Fra gaten til familie

Publisert: 11. Februar 2010 av Per Sverre
De kom fra gatens mørke og fikk en familie. To av disse guttene og et foreldrepar sammen med Lisa Egerbo og Lennart Larsson reiser gjennom Norge for å fortelle om lidelsene på gaten og familien - for dem som ikke hadde noen familie. Fredag kveld kommer de til Tonstad kyrkje kl.19.00. Arrangør er Syskenringen i Sirdal.

To byer/grender i Romania er blitt nye hjem for mange familier som består av foreldre som har adoptert 12 barn fra gaten og institusjoner. De blir kalt Felix byer, lykkelige hjem.

Barna kom fra kloakkene, fra barnehjem, som er verre en alt som kan beskrives, og var foraktet. 16 rumenske unge foreldrepar gikk sammen og tok vær sine 14 barn og ble nye familier. Det er en vanskelig reise for barn og voksne å bli vant med hverandre, å begynne å tro på livet og menneskene og våge å ha tillit til voksne og småtyver.   Fortellingene er fylt av dramatikk og resultatene er uten sammenlikning.
Idag er flere av dem ikke lenger igjen i barnbyen. De har avsluttet sin utdannelse med flotte karakterer og jobber nå som reisebyrådirektør, sykepleier, snekker, murer, dyrepleier og landbruker, barnespleier, sjauffører eller dataeksperter. De har giftet seg og venter barn. Caminul Felixfolket er den generasjon som det rumenske samfunnet vil bygge videre på.

Lennart Larsson, sangerpredikanten med trekkspill og piano, gir mye av sin tid for Felixarbeidet med overbevisningen om at Felixarbeidet møter behovene blant forlatte barn på en effektiv måte. To gutter forteller om sine liv, synger og viser hva som er skjedd og skjer.  Det finnes i det nærmeste et hundrede millioner forlatte barn i vår verden.  Felixforeldrene er et forbilde for alle foreldrerepresentanter i alle tider.  De forteller om sine liv.  Deres innsats er meget sterk.  Lisa Egerbo har vært med i Felixarbeidet fra begynnelsen av og har en unik innsikt og kunnskap.  Idag står Lisa dessutem ansvarlig for en Felix-bys utvikling i Thailand.

Syskenringen i Sirdal er arrangør for møtet i Tonstad kyrkje. Det blir tatt opp kollekt til Caminul Felix.