Imponert over songen på skulegudstenesta

Publisert: 18. Mars 2010 av Per Sverre
Dei 4 eittåringane frå Kirkens Nødhjelp skryt av elevane på Tonstad skule for deira bidrag på skulegudstenesta i dag. -Det var mellom anna flott å høyre dei fortelje om Kenya som er eit av landa KN har fokus på i fasteaksjonen.

Eittåringane fortel begeistra om opplevinga dei hadde under skulegudstenesta i Tonstad kyrkje tidlegare i dag. - Det var også imponerande å høyre taket i kyrkja løfte seg av den flotte songen. Elevane verka óg kjempeinteressert i å høyre kva vi hadde på hjartet. Raymond Kasoga (23), Mattias Rolighed Bergset (19), Mireille Jacques (19) og Hanne Sofie Lindahl (19) gjestar Sirdal i dag. Dei fortalde sterke historier om menneske i land som Kenya og Tanzania og om dei utfordringar kvardagen byr på. Både flaum og tørke er eit stort problem på grunn av klimaendringane.

Under gudstenesta i dag viste Raymond Kasoga elevane korleis ein kan hoppe som Maasai-folket. To av elevane fekk koma fram og hoppa saman med han. Kasoga kjem frå Tanzania og fortalde om korleis det var å sitje på ryggen til mora då dei måtte gå langt for å hente vatn.

Ruth Juliane i åttandeklasse song. 3. klassingane hadde laga flotte flagg dei bar fram i prosesjon. 4. klassingane hadde presentasjon av landet Kenya og nokre andre deltok med lystenning under forbøna. To av elevane på ungdomstrinnet las dikt.

På tysdag kan du vere med å gje ditt bidrag til Kirkens Nødhjelp-aksjonen. - Det nytter å hjelpe. Vi har sett nokre av dei prosjekta som vi samlar inn pengar til og sett at dei fungerar, lyd oppmodinga til dei fire eittåringane. No i ettermiddag skal dei møte konfirmantane og føresette og andre bøsseberarar. Informasjonsmøtet skal vere i Lunde kyrkje.

Sjå bilete frå skulegudstenesta og informasjonsmøte i Lunde kyrkje