SalmeKlang til Sirdal

Publisert: 21. April 2010 av Per Sverre
Laurdag 6. november blir det konsert med SalmeKlang i Tonstad kyrkje om kvelden. Det er Syskenringen og Sirdal ungdomskor som er arrangør.

SalmeKlang kommer endelig med sitt selvtitulerte debutalbum, og har på denne platen samlet et knippe kjente og ukjente folketoner. Musikken spenner fra det vare og hviskende, til det lekne og mystiske.
SalmeKlang så dagens lys en tidlig vårdag i 2008, og består av Mari Klingen, Knut Ingolf Brenna, Per Erik Olsen og Jo-Martin Grosås Nordbø. Det tok ikke lang tid før de fant hverandre musikalsk sett, og det ”riktige” lydbildet falt på plass veldig raskt.
De spilte sin debutkonsert i selveste Kristiansand Domkirke, til stor jubel fra massene. SalmeKlang kombinerer folketoner fra hele Europa med norske religiøse tekster, og prøver å bygge bro mellom gammelt og nytt. De har et håp om at deres nye
arrangementer på disse tekstene/tonene skal gi de nytt liv, og forhåpentligvis nye lyttere. De vil presentere musikken og budskapet sitt på en ærlig, uredd, åpen og inkluderende måte. Musikken er stemningsfull, melankolsk, mystisk og hviskende,
men også kraftfull og lekende. Her kan man finne hvile, her kan man finne ro. «Musikken deres åpner rom i mennesket, rom vi kanskje ikke visste om»

Planen er at ungdomskoret også skal gjere nokre songar under konserten. Dei skal tidlegare denne laurdagen (6.november) ha workshop med koret.

Besøk gjerne heimesida til gruppa: www.myspace.com/salmeklang