Populær dåpsklubb

Publisert: 3. Juni 2010 av Per Sverre
Over 8 000 barn er medlemmer i Norges største og eneste dåpsklubb, TRIPP TRAPP.

Dåpsklubben TRIPP TRAPP er et tilbud for foreldre, besteforeldre, faddere eller andre voksne som ønsker at et barn de er glad i skal få opplæring i kristen tro. Tre ganger i året får barnet tilbud om en pakke fra IKO-Forlaget. Pakken kan inneholde bøker, CD-er, DVD-er, tøyprodukter eller ande produkter.

– Klubben tilbyr produkter til hjemmet som barn og foreldre kan bruke sammen. De kan lese, lære og undre seg over innholdet i bøkene, lytte til CDene og se DVDene i fellesskap, sier Cecilie Holdø som er daglig leder av klubben.

IKO-Forlaget, som drifter klubben, ønsker å videreformidle bibelfortellinger til barna, men også å presentere de gode skjønnlitterære fortellingene til dem. Holdø mener skjønnlitterære fortellinger kan formidle at verden består av mer enn det vi kan ta og føle på. – Å hjelpe barn til å leve livet og finne meningen med det – det er teologi på sitt beste, sier hun.

TRIPP TRAPP er for barn mellom 0-12 år. Klubben har ingen krav til minstekjøp, og som i andre bokklubber kan man velge å avbestille pakkene.

– Vi ønsker at flere skal oppdage klubben vår, og se at et medlemskap kan gjøre kristentroen levende i hjemmet. Fortellinger, musikk, samtale og ritualer som lystenning, aftenbønner og lignende er små aktiviteter som vil kunne styrke fellesskapet i familien, og dessuten gi troen en plass i barnets hverdag, sier Cecilie Holdø.

Se www.tripptrapp-klubben.no for mer informasjon.