Flott konsert i hagen

Publisert: 5. Juni 2010
Sirdal Blandakor med innleigde musikarar gjennomførte ein flott konsert i Sigbjørn K. hagen, laurdag ettermiddag. Om lag 80 tilhøyrarar fekk med seg ein vellykka konsert.

"Den hemmelige hagen" er ei vandring i bibelhistoria frå Edens Hage til Den nye himmel og jord. Teksten er skriven av Eyvind Skeie og musikken av Henrik Ødegaard.

Det er eit utfordrande verk for songarar og musikarar. Det er stort spenn i det musikalske uttrykket, og samspelet mellom musikarar og kor fungerte utmerka i hagen. Solistane Ådne Sæverud og Kristin Valle Printz gjorde også ein flott jobb.

Musikarar var Oddbjørn Stakkeland på tangenter. Ein strykekvartett med Erik R. Stangenes, fiolin, Elise Marie Endresen, fiolin, Beatrice S. Bjørnsen, bratsj, Sarah Høigilt, cello, er profesjonelle musikarar som trivdest godt i lag med koret.  John Gunnar Akerø, saxofon, har vore med Blandakoret ved fleire korprosjekt tidlegare. Denne gong hadde han med seg bassist, og  Andre Grøttheim på trommer. Ingunn Tonstad var med på fløyte. 6 gode jenter som har vore med i Cantarellene var med og song fleire av songane.

All honnør til teknikar Glenn Håland frå Byremo for god lyd i hagen.

Sirdal Bondelag sørga for sal av grillmat etter konserten. Folk koste seg i sola i den fine hagen både under og etter konserten.

Bilder frå konserten finn du her:

PØR