Vakker SalmeKlang i Tonstad kyrkje

Publisert: 8. November 2010 av Per Øistein
Det var stemningsfullt og vakkert, da ungdomskorene Kefas og Sirdal hadde konserter sammen med SalmeKlang i helga i Tonstad kyrkje og Kvinesdal kirke. Konsertene var også ei markering av at Sirdal Ungdomskor feirer 10 år i haust.

Sirdal Ungdomskor og Kefas ungdomskor fra Kvinesdal har samarbeidet mye opp igjennom åra Denne gong hadde dei inviterte gruppa SalmeKlang til å ha ein workshop med dei laurdag ettermiddag. På kvelden var det konsert i Tonstad kyrkje, og sundag ettermiddag i Kvinesdal kirke. Begge stada hadde det vore plass til fleire tilhøyrarar, men dei som kom sette stor pris på det dei fekk høyre.

SalmeKlang så dagens lys ein tidleg vårdag i 2008, og består av Mari Klingen, Knut Ingolf Brenna, Per Erik Olsen og Jo-Martin Grosås Nordbø. Gruppa ønskjer å bygge bru mellom gammalt og nytt. Dei vil gjerne at deira nye arrangement på desse gamle salmane/religiøse folketonene, skal gje dei eit nytt liv og nå ut til nye generasjonar

Som Per Sverre Kvinlaug sa i starten av konsertene:
- SalmeKlang har opna auga mine for desse gamle salmane på nytt.

Det var tydeleg også at dei frammøtte både på Tonstad og i Kvinesdal sette pris på salmene som gruppa framførte. Ungdomskora hadde ein avdeling i starten av konsertane, som viste at dette er kor som har mange dyktige songarar. Ikkje minst imponerte den unge solisten Emilie Omland Grimstad fra Kefas (kjendffrå Norske talenter og sundagsskuleprosjektet "Alle mann på dekk").

SalmeKlang avslutta konsertene med 70 og 80-tallets store ungdomssang "Jeg har en venn".

PØR

BIlder frå konsertene og workshop kan du sjå her (PSK):

Bilder frå konserten i Kvinesdal finn du her (PØR):