Barnas Dag samlet fullt hus

Publisert: 14. November 2010 av Per Sverre
Ikke et eneste sete var ledig i kinosalen da konfirmant- og undervisningsutvalget inviterte til Barnas Dag. Trolig var nærmere 250 mennesker innom kulturhuset på Tonstad i dag.

Kva vil du eg skal gjere for deg? Spørsmålet Jesus stilte den blinde mannen ved Jeriko.

Dagen startet med familiegudstjeneste i festsalen. En gruppe hjalp til under andakten som sogneprest Sigurd Flydal holdt. Han brukte også tegninger på storskjerm da han berettet om den blinde mannen ved Jeriko. Også vertsbarnekoret hadde et syngespill med dette temaet. Kva vil du eg skal gjere for deg?, er et sentralt spørsmål i bibelteksten.
Alle barnekorene; Sira, Liknes, Kvinlog,Feda, Gyland og Tonstad ledet an på tre av sangene under gudstjenesten.
Det var lagt opp til 6 forskjellige stasjoner hvor en kunne tenne lys, skrive bønner, putte bønnerperler i et glass, bli tegnet med korsmerket på handen, tegne med bind for øynene og gi kollekt til Vest Agder Søndagsskolekrets.
Etter gudstjenesten ble det servert pølser og potetstappe, samt kaker. Idrettshallen var delt inn i tre deler, hvor ulike aldersgrupper kunne utfolde seg før barnekorkonserten i kinosalen startet. Det var også rigget til en søndagsskolestand hvor barna kunne forsyne seg blant annet med ballonger og gratis cd.

Felleskoret under ledelse av  Cathrine Aagedal, dirigent i Liknes barnekor

Korene som deltok hadde egne innslag under konserten. Til slutt stilte samtlige kor opp på scenen for å fremføre tre sanger som de hver for seg hadde øvet inn. Vi ønsker å rette en stor takk til alle barnekorene og velfortjent takk til alle som stilte opp som frivillige og gjorde dette arrangementet mulig. Det ser ut til at vi gjør Barnas Dag til en tradisjon om høsten.

FLERE BILDER FRA BARNAS DAG